Tarieven ParMarie Uitvaartzorg

 

Zoals u wellicht weet is een uitvaart een behoorlijke kostenpost. Veel mensen hebben zich om die reden dan ook verzekerd voor een uitvaart.

U moet bij een gemiddelde begrafenis of crematie al gauw rekenen op een bedrag tussen de 4.000 en 8.000 euro.  En zelfs meer of minder,  afhankelijk van uw persoonlijke wensen.

Als u een verzekering heeft zal dat een kapitaalverzekering zijn of een naturaverzekering.

De kapitaalverzekering betaalt een afgesproken vast bedrag uit en de naturaverzekering verzorgt de uitvaart met eigen diensten en producten tot een bepaald tarief. De rest betaalt u bij.

ParMarie werkt met een basistarief wat van te voren met u besproken wordt. Daar bovenop komen de variabele kosten die nodig zijn voor een uitvaart. Denk daarbij aan verzorging, kist of lijkwade, rouwwagen, volgauto’s,  dragers, graf, urn, catering, condoleancebezoek etc. Maar ook aan drukwerk en eventuele liturgiekosten.

Wat houdt het basistarief in ?

 • Persoonlijke opvang na melding van overlijden van uw dierbare en het bespreken en regelen van de uitvaart. Samen kijken wij naar uw wensen.
 • Het uitwerken van het gesprek met uw persoonlijke wensen betreffende rouwaankondiging.
  (kaarten, advertenties, mail etc )
 • Het regelen van afspraken met andere instanties. Daarbij moet u denken aan begraafplaats, crematorium , kerk, aula of andere gelegenheden , drukkerij etc.
 • Het begeleiden van de uitvaart.
 • Het leveren en verzorgen van een condoleanceregister.
 • Het verzorgen van de wettelijke formaliteiten zoals aangifte van overlijden.
 • Het eventueel helpen met het innen van de uitvaartpolissen.
 • Het opstellen van een begroting en de uiteindelijke factuur.
 • Een nazorggesprek en het verstrekken van nazorginformatie op papier.

Alleen ritueelbegeleiden

Als u een naturaverzekering heeft kunt u kiezen om de uitvaart door de betreffende verzekeringsmaatschappij te laten regelen of om een bedrag te laten uitkeren en zelf een uitvaartleider te zoeken. Soms bent u financieel gunstiger uit als u gebruik maakt van een uitvaartleider die verbonden is aan uw eigen verzekeringsmaatschappij. Het bedrag dat eventueel uitgekeerd kan worden  i.p.v.  hulp in natura is beperkt. U heeft dan altijd de mogelijkheid om ParMarie extra in te huren voor ritueelbegeleiding.

Belt u gerust vrijblijvend voor een afspraak om te kijken naar uw situatie en wensen. Ook als u beperkte financiële mogelijkheden heeft, wil ParMarie u helpen om een passende oplossing te vinden.

Het uitgangspunt voor ParMarie is dat een respectvolle en troostrijke uitvaart voor iedereen mogelijk moet zijn.