Wie en wat is ParMarie ?

 

Wie is ParMarie ?

Ik ben Marjolein Kamer, het gezicht achter ParMarie.

Marjolein

Ik ben geboren in 1960 en ik ben werkzaam geweest in de zorg waar ik als verpleegkundige een aantal managementbanen heb vervuld in zieken- en verzorgingstehuizen. In mijn werk en in mijn privéleven ben ik veel met de dood in aanraking gekomen. Mede daardoor ben ik de opleiding ‘ritueelbegeleiding bij afscheid’ gaan volgen en na diplomering (2009)  de opleiding uitvaartleider. Deze heb ik in 2014 afgerond en vervolgens ben ik gestart als uitvaartverzorger.

Het geloof is voor mij heel belangrijk. Ik ben in staat om het verdriet met de realiteit van regelen en organiseren te combineren. Om de hemel met de aarde te verbinden.

De bloem, het logo van ParMarie, tekende mijn in 2006 overleden dochter overal. Ook vlak voordat zij op 19-jarige leeftijd overleed.

Voor mij betekent het: Het zaadje dat in de aarde moet vallen om tot bloei te kunnen komen.

Ik hoop dat ik er met ParMarie Uitvaartzorg voor u kan zijn. Dat ik u troost, hoop en vertrouwen kan bieden rondom overlijden door met u te zorgen voor een passend afscheid.

Want de kunst is om de scheiding tussen dood en leven niet te zien als een muur maar als een dun vliesje. Dingen zijn groter dan wij mensen kunnen bevatten en het aardse leven is maar een fractie van de eeuwigheid. De plek waar we uiteindelijk weer samenkomen en waar geen tranen meer zijn !

Wat is ParMarie ?

ParMarie is een katholieke uitvaartorganisatie maar betekent niet dat u gelovig of katholiek moet zijn. Het kan zijn dat u het rond een overlijden fijn vindt om ergens iets terug te zien van het katholieke geloof omdat het vertrouwd voelt. Of omdat de overledene gelovig was, of omdat u in die moeilijke periode troost zoekt bij God. Maar ook omdat wat u leest op deze site u aanspreekt.

 Wat betekent ParMarie ? 

In de rozenkransbasiliek in Lourdes staat met grote letters ‘Par Marie a Jesus’ : door Maria naar Jezus.

Misschien kent u dat ook: even een kaarsje aansteken als u in een kerk komt. In de Mariakapel of bij een Maria-afbeelding. Een kaarsje uit dankbaarheid. Een kaarsje voor iemand die overleden is. Of zomaar, omdat een lichtje u blij maakt.

Een kaarsje bij Maria aansteken is een eeuwenoud ritueel omdat Maria troost geeft. Ons dichter bij God brengt. En omdat licht sterker is dan duisternis.

Vandaar de naam ParMarie.